Kamillakert Komplementer Központ új köntösben

Bedőné Károly Judit

Működésünk, működésem kezdetén a komplementaritást több területen kerestem, próbáltam a helyi közösségnek, családoknak ismeretterjesztő-, szabadidős- és egészségmegőrző programokat és lehetőségeket szervezni. Pár év alatt azonban a figyelmemet és elhivatottságomat egyértelműen az egészségmegőrzés, a prevenció és a természetgyógyászat szerteágazó területei mellett tettem le, ez az út amit választottam és ezzel szeretnék hasznos része lenni kis közösségemnek.

2016 nyarán kezdtük el megvalósítani álmunkat, melynek köszönhetően 2017 január 28-án nyitottuk meg kapuinkat Kamillakert Komplementer Központ névvel Kozármislenyben a Kossuth utca 3. szám alatt.

Kezdetben célunk egy olyan család- és gyermekbarát közösségi hely és funkció kialakítása volt, mely a helyi értékeken alapszik, de egyben hiánypótló is. Nagy sikerrel szerveztük meg minden nyáron a Nasi Ljudi Egyesülettel közösen horgásztáborunkat, sok kozármislenyi iskolás gyermek járt hozzánk szakkörre és/vagy különórákra. Az évek alatt figyelmünk, figyelmem egyre inkább a természetgyógyászat irányába terelődött, mely lassan teljes mértékben átalakította tevékenységünket. Az átalakulás közben ékszerdobozként őriztem meg a nyári horgásztáborok megszervezését, melyre minden alkalommal ismerős kis horgászaim jöttek vissza nagy örömmel. Rengeteg szeretetet és felejthetetlen élményeket kaptam tőlük, melyek továbbra is erősítenek abban a hitemben, hogy gyermekeink a legnagyobb kincseink.

A Központ nyitását követően egyre több természetgyógyászati irányt ismertem meg, párat már el is sajátítottam, párat pedig egyenlőre csak célként tűztem ki. Ezen az utamon győzödtem meg arról, hogy gyermekeink mellett az egészségünk a másik olyan értékünk, melyet nem pótolhatunk semmivel, ezért tennünk kell érte. Hiszek abban, hogy erre temérdek lehetőség áll rendelkezésünkre, melyeket akár egyénileg, akár terapeuták segítségével elsajátíthatunk, használhatunk, igénybe vehetünk. Fontos, hogy a természetgyógyászati ágakra, mint prevenciós lehetőségekre tekintsünk, illetve már kialakult betegség esetén az orvosi kezelés kiegészítőjeként.

A Kamillakert Komplementer Központ új köntöse erre a tevékenységre kötelezte el magát. Célunk, hogy vendégeink saját maguk tapasztalják meg és válasszák ki a számukra megfelelő módszereket, ismerkedhessenek meg különböző terápiás lehetőségekkel, melyek által segítséget kaphatnak egészségük megőrzésére. Az az álmunk, hogy minél többen találják meg nálunk azt a módszert, mely számukra a legjobb komplementer megoldást nyújtja. Ezért dolgozom, ezen dolgozunk, ezért vagyunk.